Heerlijke gegrilde aubergine met saffraan yoghurt

Heerlijke gegrilde aubergine met saffraan yoghurt

Ingredienten:

3
aubergine
olijfolie
2 eetlepels
geroosterde pijnboompitten
1
granaatappel
1 bosje
basilicum
himalaya zout en peper
DRESSING
paar
draadjes saffraan
3 eetlepels
heet water
180 gram
turkse yoghurt
1
teentje knoflook
2,5 eetlepels
citroensap
3 eetlepels
olijfolie

Bereiding

1. snijd de aubergine in plakken van 2 cm. dik en bestrijk de plakken goed met olijfolie.
2. zet de grilpan op het vuur en bak de aubergine mooi bruin en totdat ze zacht zijn.
3. Schrik ze mooi op een bord.

week de saffraan 5 min. in heet water.
Doe de yoghurt, citroen, geperste knoflook, olijfolie in een schaaltje en voeg de geweekte saffraan toe en klop alles tot een mooie goud gele saus.

Sprenkel de saffraan yoghurt over de aubergine en bestrooi met de granaatappelpitten, pijnboompitten en de basilicum over de aubergine.

Granaatappelpitten kan je bij de supermarkt in bakjes kopen maar je kan ook een granaatappel door midden snijden en de pitjes er met een houten pollepel eruit slaan.

In plaats van basilicum kan je ook rucola nemen