Groene salade

Overheerlijke groene salade voor acht personen.

Groene salade

Ingredienten:

2
kroppen Romeinse sla
1
courgette
160 gram
doperwten
160 gram
zwarte bonen
500 gram
sperziebonen
2 eetlepels
zwart sesamzaad
5 eetlepels
tahin
2 eetlepels
vers citroensap
50 ml
olijfolie
1 theelepel
honing
0.5 eetlepel
keltisch zout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Snijd de Romeinse sla in grove stukken. De courgette in mooie dunne plakjes en leg ze 5 minuten in koud water, giet af in een vergiet.

Kook de sperziebonen gaar in zout water, niet te gaar, dat is niet lekker.
Zet de zwarte bonen op, degene die ik heb moeten een half uur koken.
Verwarm de erwten en laat deze een paar minuten koken.
Spoel de groenten na het koken af met koud water en laat goed uitlekken in de vergiet.

Tahindressing

Ik gebruik een keukenmachine en doe 5 eetlepels tahin erin, daarna de overige ingrediƫnten.
zet de machine aan en laat even draaien, mocht de dressing te dik zijn voeg dan wat water of eventueel wat olie toe tot dat de dressing vloeibaar is maar niet te dik of dun.

Leg de Romeinse sla in een schaal of bord en de overige ingrediƫnten hussel deze door elkaar en leg het boven op de sla.
daarna giet je de tahin dressing erover heen.
Ten slotte rooster je de sesamzaadjes even en strooi je deze over de salade.