Mangocurry
Zelf ben ik gek op de Indiase keuken, het aroma van de gerechten, de smaak etc.
Deze curry en de eiercurry komen beide uit Zuid-India.
Ze zijn snel te bereiden.
Curry's zijn fris en pittig van smaak en niet te zwaar.
Mosterdzaad, kerrieblaadjes zijn te koop in Turkse winkeltjes of de Toko.
Koop het liefst biologische groenten.
Ingredienten:
Bereiding
Verhit in een wok de Ghee, eventueel met reukloze kokosolie. Voeg het mosterdzaad toe en doe de deksel op de pan. Als de mosterdzaadjes niet meer springen haal je de deksel van de pan en voeg je de kerrieblaadjes toe.
Daarna de kurkuma, gember, knoflook, ui, chilipeper en wat Keltisch zout.
Fruit alles zachtjes totdat de ui kleurt en voeg dan de mango en tomatenblokjes toe.
Zodra de tomatenblokjes uit elkaar vallen haal je de pan van het vuur en roer je de kokoscrème erdoor. Het kan ook met yoghurt maar zelf probeer ik zo min mogelijk zuivel te gebruiken.
Laat afgedekt een paar minuten staan.
Dit gerecht is heerlijk met zwarte rijst en pappadums.