Eiercurry
Zelf ben ik gek op de Indiase keuken, het aroma van de gerechten, de smaak etc.
Deze curry en de mangocurry komen beide uit Zuid-India.
Ze zijn snel te bereiden.
Curry's zijn fris en pittig van smaak en niet te zwaar.
Mosterdzaad, kerrieblaadjes zijn te koop in Turkse winkeltjes of de Toko.
Koop het liefst biologische groenten.
Ingredienten:
Bereiding
Kook de eieren half zacht, eidooier zacht in het stevige wit. Laat ze afkoelen en pel de eieren.
Verhit in een wok de Ghee, eventueel met reukloze kokosolie. Voeg het mosterdzaad toe en doe de deksel op de pan. Als de mosterdzaadjes niet meer springen haal je de deksel van de pan en voeg je de kerrieblaadjes toe, en dan de ui. Als de ui bruin kleurt voeg je de gember, knoflook, chilipepers, kurkuma, komijnzaad, kokos en peper & zout toe.
Fruit alles een paar minuten en als de aroma vrij komt voeg je de tomatenblokjes toe en de hele eieren.
Warm ze door en haal de pan van het vuur. Voeg de kokoscrème toe of de volle yoghurt.
Deksel op de pan en laat nog een paar minuten staan.
Garneer met gehakte koriander.
Heerlijk met basmatirijst.